יותר ויותר אנשים כבר נחשפו לזוג המילים מעורר הציפיות "גוגל גלאס", ואפילו שמעו לא מעט על זוג המשקפיים שמפתחת גוגל ושעתידים לשנות את העולם – ויש גם ישראלים בני מזל (ואני בתוכם…) שכבר מסתובבים עם המשקפיים, מנסים את הפיצ'רים השונים, מושכים תשומת לב (המון תשומת לב…) ועוזרים לחברת הענק לשפר את המוצר החדשני.
הגוגל גלאס שלי אצלי מאז תחילת הקיץ. כשגוגל הודיעה שהיא מוציאה למכירה מספר מוגבל של זוגות משקפיים – בעיקר כדי לקבל פידבקים ממשתמשים כחלק בלתי נפרד מהפיתוח – ידעתי, פשוט ידעתי, שזוג אחד יהיה שלי, יעלה כמה שיעלה (1,500$ + כמה שעות עבודה מבוזבזות…). כמוני ישנם עוד כמאה ישראלים, אולי אפילו קצת יותר, שכשהחזיקו בפעם הראשונה ביד את המשקפיים (העיצוב לא משהו, בגוגל מבטיחים שישתפר) התלהבו כמו ילד שמגיע ליורודיסני, וגם אם ל- google glass יש נכון לעכשיו לא מעט חסרונות, אין ספק שלהיות glass explorer בישראל זו חוויה ייחודית וכיפית – וגם סביר להניח שבסופו של דבר גוגל תוציא לשוק מוצר משובח שיחולל מהפכה של ממש בתחומים רבים.
עברית קשה שפה
החיסרון העיקרי של הגוגל גלאס נכון לעכשיו הוא חוסר היכולת להשתמש בפיצ'רים רבים בעברית.
כל גאדג'ט או מכשיר אלקטרוני שלא מותאם לשפה המקומית מקשה על השימוש בו ולא מאפשר למצות את הפוטנציאל שלו, וכשמדובר במשקפיים החדשניים ישנן כמה מגבלות משמעותיות במיוחד, ובראשן:
* אי אפשר לענות לסמסים בעברית
* אי אפשר לענות למיילים בעברית
* אי אפשר לנצל את אופציית החיוג הקולי, אלא אם כן שומרים את אנשי הקשר באנגלית, דבר שכמובן אינו פרקטי
עוד חיסרון הוא שאי אפשר להיעזר ב- google maps כדי לאתר קו אוטובוס שייקח אותנו למחוז חפצנו, וגם לא מונית, ובנוסף הניווט בין האופציות השונות של המשקפיים אינו יעיל בגלל חוסר ההתאמה לעברית.
ארץ חמה עם שפם
בעיה נוספת בה נתקלנו כל ה- glass explorer-ים בישראל היא החום.
לא רק אנחנו סובלים מהקיץ בארץ, אלא גם ה- google glass שרגישים, כך גילינו, לטמפרטורות גבוהות. כתוצאה מכך נאלצנו לעיתים קרובות מדי להפסיק את השימוש במשקפיים ולאפשר להם להתקרר, ורק לאחר תקופת צינון הם יכלו להמשיך ולעבוד כמו שצריך – ובהחלט יש לקוות שבגוגל ימצאו פיתרון לבעיה מציקה זו (או שלחילופין יהפכו את העולם לקריר יותר גם ביולי-אוגוסט…)
צלם, צלם אותי אחי!
ישראל היא ארץ חמה לא רק מבחינת הטמפרטורות אלא גם מבחינת המנטליות, אבל בהיבט הזה חוויית השימוש בגוגל גלאס היא דווקא מוצלחת יותר ביחס לארה"ב.
בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, כך על פי דיווחים רבים של בעלי google glass, אנשים רבים ממש נרתעים מבעלי המשקפיים החדשניים – בעיקר עקב החשש שהם יצלמו אותם ללא ידיעתם.
אנשי גוגל ניסו להרגיע את הציבור הרחב: ברירת המחדל של המשקפיים היא להיות כבויים, וממילא הסוללה לא מאפשרת מצב שבו ה- google glass מקליטים את הנעשה סביבם בווידיאו ללא הפסקה.
ובכל זאת סקר שנערך בארה"ב גילה כי למעלה ממחצית מהאוכלוסייה חוששת ממצב שבו בני אדם רבים לובשים את הגוגל גלאס, ב- Wired, מגזין טכנולוגי מוביל, הגדירו את המשקפיים כ"טכנולוגיה המצמררת של המילניום" והיו גם מקרים שבהם google explorers נתקלו באלימות של ממש נגדם.
בארץ, לעומת זאת, לא רק שרוב עוברי האורח לא מפחדים שיצלמו אותם אלא להיפך: אולי זו המנטליות של החבר'ה, אולי כי ממילא כל ישראל אחים, ואולי לאף אחד כאן לא באמת חשובה הפרטיות – מה שבטוח זה שבכל מקום שבו הסתובבתי עם הגוגל גלאס התגובות שקיבלתי נעו בין סקרנות להתלהבות, ואם גוגל תשכיל לשפר את הטעון שיפור, וכאמור סביר להניח שהיא תעשה זאת, אין ספק שיש למה לחכות.
אהלן,
אתה מפתח גם אפליקציות לגוגל גלאס?